Videoserie ‘Hoop’: Pasen

In een videoreeks op katholiekleven.nl gaan de bisschoppen en hulpbisschoppen in gesprek over het thema hoop. Zij doen dat aan de hand van het kerkelijk jaar. Wat vieren we op de hoogfeesten? En waarom en hoe kunnen deze hoogfeesten ons tot hoopvolle mensen maken?

In deze aflevering vertelt hulpbisschop Rob Mutsaerts (bisdom s’-Hertogenbosch) over het hoogfeest van Pasen.

‘De verrijzenis van Christus is de lakmoesproef van heel ons geloof. Als Christus niet verrezen is, ja, wie is Jezus dan? Dan is het een profeet, zoals er wel meer zijn, of een ethisch hoogstaand man. Maar de verrijzenis maakt alle verschil. … Dan gaat men naar het graf. Ze willen het lichaam verzorgen. Maar Hij is weg, Hij is verrezen. ‘Wat zoekt ge de levende bij de doden’, zegt een engel. Ze konden het niet bevatten. Later verscheen Jezus aan hen. Hij liet zijn wonden zien. Hij die werkelijk gestorven was, is verrezen zoals Hij van tevoren had gezegd.’

In elke video van de serie steekt de betreffende bisschop de ‘Pelgrims van hoop-kaars’ aan en spreekt daarbij een gebedsintentie uit. Op de kaars is het logo van het Jubeljaar 2025 afgebeeld: Pelgrims van Hoop.

Kijk voor meer informatie over het Jubeljaar 2025 op de speciale website: jubeljaar2025.nl.

Kijk voor meer informatie over de videoreeks op rkkerk.nl.

Icon download file
Download